Zastavme sa na chvíľku a zamyslime sa nad tým, čo to v skutočnosti znamená plytvanie potravinami a aké problémy prináša. Je to dôležité tak pre nás ľudí, ako aj pre našu planétu. Kľúčová je...

Zero Waste Brunch už druhý rok pod záštitou projektu FoodRUS privítal viac než 110 návštevníkov, 15 dobrovoľníkov a zachránil desiatky kíl pečiva. Návštevníci si mohli opäť vychutnať skvelé eticky pripravované jedlo od Zero...

V dňoch 12. – 13. septembra sa uskutočnilo v španielskom Bilbao prvé fyzické stretnutie 29 partnerov(z 10 EÚ krajín) konzorcia výskumného projektu FOODRUS. V priestoroch Univerzity Deusto, ktoráprojekt koordinuje, sa spoločne vyhodnotilo...

8.4.2022 - celodenná konferencia (9:00 - 17:00) - Bratislava Hlavný cieľ ako začleniť tému jedla do vzdelávacieho procesu na školáchtéma kvalitnej a vyváženej stravy z udržateľných surovín nielen v školskom prostredípríklady osvedčených...

O prieskume Každému z nás sa už stalo, že sme kúpili viac chleba či pečiva, než sme stihli skonzumovať. Kto býva na vidieku a má doma hydinu, či zajacov, prípadne ošípané, dokáže zužitkovať...

Jedným z hlavných cieľov projektu FOODRUS je testovať inovatívne riešenia na zníženie potravinového odpadu (FW) v troch kľúčových hodnotových reťazcoch: zelenina, chlieb, ryby a mäsové výrobky. Koľko potravinového odpadu však...