8.4.2022 - celodenná konferencia (9:00 - 17:00) - Bratislava Hlavný cieľ ako začleniť tému jedla do vzdelávacieho procesu na školáchtéma kvalitnej a vyváženej stravy z udržateľných surovín nielen v školskom prostredípríklady osvedčených...

O prieskume Každému z nás sa už stalo, že sme kúpili viac chleba či pečiva, než sme stihli skonzumovať. Kto býva na vidieku a má doma hydinu, či zajacov, prípadne ošípané, dokáže zužitkovať...

Jedným z hlavných cieľov projektu FOODRUS je testovať inovatívne riešenia na zníženie potravinového odpadu (FW) v troch kľúčových hodnotových reťazcoch: zelenina, chlieb, ryby a mäsové výrobky. Koľko potravinového odpadu však...

Máme za sebou prvý projektový rok a veľa zvládnutého, pred sebou ešte veľa ďalších cieľov, ale už teraz za tešíme z priebežne dosiahnutých výsledkov a rozbehnutých spoluprác, realizovaných prieskumov a najmä zo záujmu verejnosti, rôznych...

Dňa 6. 10. 2021 sa uskutočnil webinár s názvom "Aby potraviny nekončili v koši" k rovnomennej výzve pre školy. Webinár bol organizovaný Skutočne zdravou školou a bol určený pre zriaďovateľov škôl (kraj,...

Na tom, ako je nastavený náš agropotravinársky systém, by nám malo záležať každý deň, no dnes je deň, kedy kolektívnou snahou viac ako 150tich krajín, môžeme aj vďaka aktivitám FAO, rôznych organizácií, podnikov, verejnosti...