Dajme STOP-ku plytvaniu potravinami!
Zastavme sa na chvíľku a zamyslime sa nad tým, čo to v skutočnosti znamená plytvanie potravinami a aké problémy prináša. Je to dôležité tak pre nás ľudí, ako aj pre našu planétu. Kľúčová je...
Zastavme sa na chvíľku a zamyslime sa nad tým, čo to v skutočnosti znamená plytvanie potravinami a aké problémy prináša. Je to dôležité tak pre nás ľudí, ako aj pre našu planétu. Kľúčová je...
Zero Waste Brunch už druhý rok pod záštitou projektu FoodRUS privítal viac než 110 návštevníkov, 15 dobrovoľníkov a zachránil desiatky kíl pečiva. Návštevníci si mohli opäť vychutnať skvelé eticky pripravované jedlo od Zero...
V dňoch 12. – 13. septembra sa uskutočnilo v španielskom Bilbao prvé fyzické stretnutie 29 partnerov(z 10 EÚ krajín) konzorcia výskumného projektu FOODRUS. V priestoroch Univerzity Deusto, ktoráprojekt koordinuje, sa spoločne vyhodnotilo...
8.4.2022 - celodenná konferencia (9:00 - 17:00) - Bratislava Hlavný cieľ ako začleniť tému jedla do vzdelávacieho procesu na školáchtéma kvalitnej a vyváženej stravy z udržateľných surovín nielen v školskom prostredípríklady osvedčených...
About the survey It happens to everyone you know that we buy more bread or pastries than we could consume. Anyone who lives in the countryside has poultry or hares, or...
O prieskume Každému z nás sa už stalo, že sme kúpili viac chleba či pečiva, než sme stihli skonzumovať. Kto býva na vidieku a má doma hydinu, či zajacov, prípadne ošípané, dokáže zužitkovať...
O výskume Vedeli ste, že vyhadzovanie jedla predstavuje obrovské plytvanie vzácnymi prírodnými zdrojmi, akými sú voda a pôda, ako aj ľudskou prácou a že priemerná slovenská domácnosť by neplytvaním mohla ušetriť...
Projekt FOODRUS spustil podrobný prieskum s cieľom zozbierať údaje o potravinových stratách a odpade a identifikovať nové stratégie, ktoré môžu tieto straty obmedziť. Prieskum je určený pre majiteľov podnikov aj zamestnancov...
Aj vám sa stáva, že sa vám minie vaša obľúbená múka do palaciniek alebo chleba, použijete inú a výsledok je...
Jedným z hlavných cieľov projektu FOODRUS je testovať inovatívne riešenia na zníženie potravinového odpadu (FW) v troch kľúčových hodnotových reťazcoch: zelenina, chlieb, ryby a mäsové výrobky. Koľko potravinového odpadu však...